Winterharde groewnblijvende planten

Een tuin met winterharde groenblijvende planten is natuurlijk in de winter een mooi gezicht. Een kale tuin is ontzettend saai. Een tuin met winterharde groenblijvende planten zorgen voor kleur in de tuin.

Groenblijvende heester, de Portugese Laurier

Een winterharde groenblijvende planten zoals de heester, een Portugese Laurier, is geschikt voor wintertuin, deze heester kan wel 2 meter hoor worden.

Groenblijvende liguster

De winterharde groenblijvende planten zoals de liguster dient ook als een heg of een tuinafscheiding te gebruiken. In de winter blijft deze heg dan ook groen. Zij kunnen tot 1 meter 50 tot 4 meter hoog worden. Het is familie van de olijf.

Buxus semperiverns haag

Deze buxus kan wel 2 meter worden, de Nederlandse naam voor deze buxus is een palmboompje. Wordt ook veel gebruikt als een haag. De buxushaag geeft een hele dichte haagstructuur en is dan ook heel gemakkelijk te snoeien, dit moet dan ook half mei en half augustus gebeuren. Deze buxus vraagt om veel bemesten, het hele jaar door, zodat deze buxus geod in de winter tot zijn recht komt. Geeft vooral niet te veel water, of te wel laat deze plant niet te nat staan. De bladkleur is groen.

Deze winterharde groenblijvende planten zijn dus zeer geschikt voor de wintertuin.